Een foto van Sonja Koster

Sonja Koster

istosonjakoster@gmail.com

Logopedist

Mijn naam is Sonja Koster. In de afgelopen jaren heb ik al veel genoten van het contact met mijn cliënten en de ouders/verzorgers en begeleiders. Ik vind het bijzonder om in iemands leven te mogen stappen op het moment dat er iets niet (helemaal) lekker loopt, met mensen mee te mogen leven en mee te mogen zoeken naar een oplossing. En wat is het mooi als er daarna stappen gezet worden, waardoor iemands kwaliteit van leven vooruit gaat en de opluchting en blijdschap van cliënt en/of ouders zo voelbaar is. Want communicatie, gevoel van veiligheid en eten en drinken zijn zulke belangrijke dingen in het leven…

In de afgelopen jaren heb ik voornamelijk behandelingen gegeven met betrekking tot het opbouwen van communicatieve voorwaarden, het verbeteren van het spraak- en taalniveau, het verbeteren van de articulatie, het inzetten van verschillende vormen van ondersteunende communicatie (o.a. pictogrammen, gebaren NmG, spraakcomputer) en het veilig (leren) eten en drinken. Ook heb ik veel ervaring met het helpen structureren van de dag ten behoeve van voorspelbaarheid en een gevoel van veiligheid.

Als persoon ben ik rustig, geduldig en empathisch en ik word er blij van als ik mensen ergens mee kan helpen. Ik ben respectvol naar ieder en hoop ook zelf zo behandeld te worden. Naar mijn idee ben ik laagdrempelig en ik hoop dan ook dat ieder zich bij mij veilig voelt en zich durft te laten horen. Ik heb een luisterend oor en denk (wanneer gewenst) graag mee in hoe de logopedie in het dagelijks leven ingepast kan worden. Want hoe meer er in het dagelijks leven toegepast kan worden, hoe sneller de cliënt stappen kan zetten. Ik vind het belangrijk om eerlijk naar elkaar te zijn over wat er voor de cliënt werkt, wat haalbaar is. Tijdens de behandeling probeer ik aan te sluiten op de belevingswereld van de cliënt en in te spelen op waar hij/zij mee bezig is.

Daarnaast werk ik zo nodig graag samen met eventuele andere disciplines en betrokkenen rondom de cliënt, want met elkaar kom je verder.

Ik kijk er naar uit om jullie te gaan ontmoeten en vind het fijn als ik jullie ergens een stapje verder in kan helpen.