Nieuws Archief

Functie: Administratief Medewerker

E-mailadres: istokatrienmousa@gmail.com

ISTO is een praktijk wat kinderen en volwassen graag helpt. Ik vind het belangrijk om iets te kunnen betekenen voor anderen, daarom heb ik voor de zorg gekozen. Ik help achter de schermen mee met het maken van bijvoorbeeld presentaties. Ook help ik mee met het digitaliseren. Het fijne aan ISTO is de klantvriendelijkheid, en de hulp die ze aanbieden!

 

Marit-isto

Functie: Logopedist & Manager Communicatie

E-mailadres: istomaritvanderhorst@gmail.com

Specialisatie: OMFT Gebarentaal

Als allround logopedist kun je bij mij terecht bij begeleiding voor de algehele communicatie. Zowel kind als volwassen zijn welkom. Ik toon daarbij veel passie voor de stemontwikkeling. Door middel van het aanpassen van de omgeving en het aansterken van de kwaliteit van uw stem werken we naar een optimaal beeld van uw eigen stem.

Door mijn specialisatie in Gebarentaal ontvangt ieder kind extra ondersteuning in de communicatie en kunt u ook bij mij terecht op het gebied van gehoorproblemen.

Geen behandeling verloopt hetzelfde. Ieder kind is immers uniek. Dit maakt mijn werk als logopedist zo mooi. Iedere keer is het een uitdaging kinderen en hun ouders enthousiast te maken voor de behandeling.

Plezier staat daarbij voorop. Ik vind het belangrijk dat kinderen zich fijn en op hun gemak kunnen voelen, waardoor ze in een voor hen veilige en aangename situatie kunnen én durven leren. En daarbij mag dan zeker gelachen worden!

Functie: Logopedist

E-mailadres: istojohannavannoorloos@gmail.com

Specialisatie: Taalontwikkeling, Meertaligheid, Articulatie en kleuters en beginnende geletterdheid

Ik ben nu twee jaar logopedist en ik doe dit met veel plezier. In de afgelopen twee jaar heb ik veel gewerkt met kinderen. Samenwerking met leerkrachten én ouders was hierbij erg belangrijk om zo goed mogelijk te ondersteunen bij zorgvragen.

Iedere keer blijft mijn werk spannend en uitdagend, omdat iedere cliënt uniek is, niemand is hetzelfde! Ik ben rustig en vriendelijk, waardoor ik u een veilige en fijne sfeer voor u en uw kind kan creëren. Ook ben ik creatief ingesteld, zodat ik de behandelingen leuker en interessanter kan maken voor uw kind.

Samenwerken vind ik super belangrijk, en hoop ik u en uw kind met al mijn kennis te kunnen helpen.

Functie: Administratief Medewerker
Samen met Jamie ondersteun ik de praktijk met de digitalisering van ISTO, van het omzetten van papieren oefenmateriaal tot aan de communicatie.
Na het afronden van de universitaire bachelor Cultuurwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam, ontdekte ik de zorg. Ik vind het heerlijk om mijn intellect te verbinden met het speelse van de praktijk. Sinds september 2020 ben ik daarom student Logopedie aan Hogeschool Windesheim Flevoland.
Het leuke aan werken bij ISTO is de vrije sfeer, zijn de gezellige collega’s en tijdens mijn werk doe ik gelijk nieuwe logopedische kennis op.

Eugenie-istoE-mailadres: istoeugeniedebruijn@gmail.com

Specialisatie: PROMPT, Hodsen & Paden, HANEN-Therapeut, ASS (autisme), OMFT

Sinds 2014 is Eugenie als logopediste afgestudeerd aan de Hogeschool van Rotterdam en werkzaam bij Logopediepraktijk ISTO.

Sinds het afronden van haar studie behandelt zij kinderen met (ernstige) spraak- en taalproblemen en afwijkende mondgewoonten. Zij heeft veel ervaring in het werken met kinderen met een verstandelijke beperking en/of ASS (autisme spectrum stoornis).

Tijdens de behandelingen staat het spelenderwijs behandelen centraal, wat de effectiviteit en het plezier tijdens zowel de behandeling zelf, als thuis tijdens het oefenen ten goede komt.

Vooral het helpen van een kind om zich duidelijk te kunnen uiten en het ondersteunen van hun ouders/ verzorgers is het mooie van het beroep als logopediste. Eugenie vindt het leuk om voor ieder kind een individuele aanpak te kunnen realiseren. Dit maakt het werk als logopediste uitdagend.

 

 

Functie: Logopedist

E-mailadres: istofranziskakrauspe@gmail.com

Specialisatie: Meertaligheid Stotteren

Vanzelfsprekend Franci. Binnen de logopediebehandeling staat het contact tussen mij en de cliënt voorop.

Ik bied een veilige en vertrouwde sfeer om de vooraf gestelde doelen samen te kunnen bereiken. Waarom ik mijn werk leuk vind? Samen tot een goed resultaat komen zodat de cliënt zich redt in het dagelijks leven. Dat geeft mij voldoening in mijn werk.

Om behandeldoelen op een prettige en snelle manier te realiseren, vind ik het belangrijk dat uw kind zich veilig voelt. Ik benader cliënten met een rustige en vriendelijke houding en stel ze op hun gemak. Met behandelingen die aansluiten bij de interesses en mogelijkheden van uw kind, bereiken we samen het beste resultaat.

 

Van 25 januari tot 4 februari zijn de nationale voorleesdagen. Tijdens deze dagen staat voorlezen centraal. Door uw kind voor te lezen stimuleert u zijn of haar taalontwikkeling, vooral wanneer u het voorlezen interactief maakt. Vraag bijvoorbeeld wat er op de volgende pagina zal gaan gebeuren of vraag wat uw zoon of dochter zal doen.
Volg ons op onze Facebook pagina voor nog meer leuke voorleestips.

Logopediepraktijk ISTO heeft 2016 gezamenlijk afgesloten met een teambuilding en een etentje met het complete ISTO team!

OMFT Therapeut

Onze logopedist, Eugenie de Bruijn is onlangs gecertificeerd OMFT therapeut. Natuurlijk zijn wij daar erg trots op, gefeliciteerd Eugenie!

Maar wat is nu eigenlijk OMFT?
De vormgeving van de mond en de stand van de tanden en kiezen worden voor een groot deel bepaald door de functie van de spieren in en om de mond. Afwijkende mondgewoonten kunnen het evenwicht tussen die spieren onderling verstoren. Denk aan foutieve slikgewoonten, mondademen, duimen, vingerzuigen, lispelen of slissen.

De oro-myofunctionele therapie (OMFT) is erop gericht alle mondspieren weer in evenwicht te brengen door gerichte oefeningen te geven en foutieve gewoonten af te leren. De therapie pakt daarmee de oorzaak aan van één of meerdere problemen en niet alleen de gevolgen van het verkeerde evenwicht.

Nieuwe collega,

Vanwege de grote groei aan cliënten is per 1 juli mei Rowan Duif in dienst getreden bij Logopediepraktijk ISTO.

Haar werkdagen zijn maandag, dinsdag en donderdag.

 

 

HANEN-Therapeut

Onlangs heeft Eugenie de cursus HANEN afgerond, waardoor zij vanaf heden een gecertificeerde Hanen-therapeut is. Hanen is een bewezen Canadese methode voor kinderen in die nog niet of nauwelijks spreken. Door middel van videobegeleiding worden ouders begeleid in het onderandere zelf op een speelse manier stimuleren van de taalontwikkeling van zijn/haar zoon of dochter.

Autisme

Onlangs heeft Eugenie vanuit de methode “Geef me de vijf” een bijscholing gevolgd op het gebied van het behandelen van kinderen met autisme.

 

 

 

Nieuwe collega,

Vanwege de grote groei aan cliënten is per 1 mei Franka Sanders in dienst getreden bij Logopediepraktijk ISTO.

Haar werkdagen zijn dinsdag en woendag.

Ook in de kerstvakantie zijn wij open*

*1e, 2e kerstdag en op nieuwjaarsdag zijn wij wel gesloten.

Wij wensen iedereen Fijne Feestdagen.

 

 

 

 

 

Landelijk inzamelpunt voor de Doppenactie voor geleidenhonden,

Vanaf heden is Logopediepraktijk ISTO een officieel inzamelpunt van de “Doppen spaar actie van de Geleidehonden”.

Voor elke kilo plastic doppen krijgt “Stichting Geleidehonden” een geldbedrag om zo de opleiding van de geleidehonden te kunnen financieren.

Sparen jullie (samen met familie en vrienden) ook met ons mee?

 

Alle plastic doppen zijn welkom in onze speciale doppenbak!

Van melkdoppen tot pindakaas deksels en wasmiddel doppen.

 

KINDER-EHBO

 

Na het volgen van een herhalingsles Kinder-EHBO,

is het Kinder-EHBO diploma van onze

logopediste Eugenie de Bruijn weer verlengd met 1 jaar!

 

 

PROMPT-Therapeut

Sinds 3 oktober 2015 is Eugenie de Bruijn gecertificeerd als PROMPT therapeut.

 

PROMPT therapie is een therapie waarbij de logopedist het kind laat voelen wat hij/zij moet doen om een bepaalde klank te maken.