Educatieve Apps en informatie

Op deze pagina vindt u websites en informatie over verschillende categorieën, voor zowel kinderen als volwassenen. Onderaan deze pagina vindt u (educatieve) apps.

 

Afasie

Op de website neurocom.be staat informatie over Afasie.

Articulatie

https://www.nieuwsvoordietisten.nl/gratis-handboek-van-nvwa/ hier vindt u een gratis handboek over voeding voor speciale groepen.

Auditief en spraak

Bij Dadsproject kun je online puzzelen, leren klokkijken, memory  met geluiden en nog veel meer.

Behandelmateriaal

Bij Madoo vindt u onder andere over het thema mondmotoriek, hier staan tongoefeningen bij van Hello Kitty, Cars, etc.

Educatieve spelletjes en werkbladen vindt u op Antoinetteberns.

Dyslexie

Hier vindt u oefeningen voor Dyslexie.

Gehoorschade

Hier vindt u informatie over gehoorschade.

Het afleren van duimzuigen

Klik op onderstaande link om de tips te lezen voor het afleren van duimzuigen.

Leesdas

Voor kinderen niet onbekend, Leesdas van SchoolTV.

Logopedie

Op de website www.logopedist-info.nl vindt u alles over logopedie.

Taal

Voor kinderen op de middelbare school die willen oefenen met taal, ga naar CambiumNed.

Taalbegrip

Op de website Bereslim leren kinderen op spelenderwijs. Bereslim is de aanbieder van digitale prentenboeken en pedagogisch verantwoorde spellen die bijdragen aan de taalontwikkeling, woordenschat, leesvaardigheid en leesgedrag van peuters en kleuters.

Op de website Kinderpleinen zijn werkbladen te vinden over taal en lezen.

Taaldenken

De uitgebreide website voor kleuters, Ictronse, bijvoorbeeld een zin bij een plaatje maken: “het huis heeft geen schoorsteen, maar nu wel.”

TaalExtra

Met TaalExtra van Squla leren kinderen beter lezen en spellen. De spellen zijn gebaseerd op de behandeling die kinderen met dyslexie krijgen.

 

Woordenschat

Memory en andere geheugenspelletjes spelen doe je op memoryspelen en je kunt ze ook nog printen!

Op de website van Leestrainer kun je thuis gratis verder oefenen met wat je op school geleerd hebt.

Zinsbouw

Bij Dribbel kun je zinnen bij het spel oefenen, bijvoorbeeld: “kijk maar of hij past.” Een leuke Engelstalige website voor kinderen.

Bij de Engelstalige website PBS kids kun je oefenen met zinnen maken.

 

ISTO heeft haar eigen YouTube kanaal

Door de coronacrisis kan het voorlezen op de woensdag- en vrijdagmiddag helaas voorlopig niet doorgaan. Maar hier heeft ISTO een oplossing voor gevonden! Vanaf vandaag lanceert ISTO haar eigen YouTube kanaal!

Klik op onderstaande link, hier worden wekelijks de nieuwste voorleesfilmpjes toegevoegd, veel plezier!

https://www.youtube.com/channel/UCUclOFs33W7XYPt7_5ttUiQ

 

Beschikbare games voor uw smartphone of tablet

Games bieden kinderen een educatieve en uitdagende speelervaring, waarmee ze de mogelijkheid krijgen om zichzelf op een spelende wijze te ontwikkelen. Zowel in de App Store als in de Google Play Store zijn onze apps te vinden.

Hieronder een kleine greep uit ons assortiment aan educatieve spellen. 

Roosje krijgt een pakje

Deze voorlichting- voorleesverhalen zijn ontwikkeld voor de diverse doelgroepen die baat hebben bij totale en ondersteunde communicatie (TOC). Deze app biedt een Voorlichtingsverhaaltje waaraan passende pictogrammen zijn toegevoegd. Deze toevoeging ondersteunt het begrijpen van de gesproken taal. De opzet van deze voorlichting- voorleesverhalen zijn identiek voor elk bezoek en onderscheiden zich door de uit te voeren behandeling. Hiervoor is bewust gekozen in verband met een consistente benadering.

 

 

Game Train

Stap op de Game Train, reis de wereld rond en speel 12 educatieve games. Download deze game gratis in de Appstore of Google Play Store

Orbits 101

Vlieg met jouw ruimteschip door het universum en ontwijk de planeten. Download deze game gratis in de Appstore of Google Play Store

 

Galaxy Explorers

Ga mee op reis door de monsterwereld en kies uit 12 verschillende spellen.

Download deze game gratis in de Appstore of Google Play Store

 

 

Nitrodash

Rijd met je auto door de stad en zorg dat de politie je niet te pakken krijgt! Download deze game gratis in de Appstore of Google Play Store

 

 

 

 

Absurd Free

Deze app bestaat uit grappige vertelplaten. Door de vertelplaten wordt het kind uitgedaagd te vertellen wat er niet klopt op de afbeelding.

In deze Free versie bestaat uit drie vertelplaten.

Voor € 3,99 is de complete versie verkrijgbaar in de Appstore.

Logo-art Oops

Deze app bestaat uit twee platen die het kind stimuleren om na te denken en te vertellen wat er kan gebeuren of wat er gebeurd kan zijn.

Deze app is verkrijgbaar in de Appstore. Deze Free versie bestaat uit 6 afbeeldingen. Voor € 3,99 is de complete versie beschikbaar.

HowDo Lite

Voor € 1,99 is de complete versie verkrijgbaar in de Appstore. Deze Free versie bestaat uit 9 situaties. In deze app worden door middel van duidelijke foto’s en geluiden verschillende situaties (zoals honing en melk maken) vertelt.

Bitsboard

In deze app kan zowel de articulatie als de woordenschat geoefend worden. Via de app zijn gratis categorieën verkrijgbaar die vervolgens op verschillende manieren te oefenen zijn.

Deze app is gratis verkrijgbaar in de Appstore.

PlayHome Lite

In deze app kunt uw kind oefenen met de kamers en voorwerpen in en rondom het huis.

Deze Lite versie bestaat alleen uit de huiskamer en de keuken. Voor € 3,99 is de complete versie verkrijgbaar in de Appstore. Met de complete versie beschikt u ook over de badkamer, de slaapkamer en de tuin.

Associations for Kids

In deze app wordt van het kind gevraagd om linken te leggen wat er bij elkaar hoort. Een veer hoort bijvoorbeeld bij een vogel.

Deze app is gratis verkrijgbaar in de Appstore.

Banana Apps

Banana Apps heeft meerdere educatieve apps ontwikkeld. Door middel van de Banana Apps leert uw kind welke dieren en vervoersmiddelen er zijn, wat er bij elkaar hoort, welke geluiden deze maken en waar voedselproducten van worden gemaakt.

Van elke Banana App zijn Lite versies verkrijgbaar in de Appstore.

Lola’s Alfabet Trein

In deze app leert uw kind het herkennen van letters (hoofdletters en kleine letters) en het leggen van letters om een woord te maken. De gratis versie beschikt alleen over het “makkelijkste” niveau. Voor € 2,99 zijn ook de niveaus “normaal” en “moeilijk verkrijgbaar in de Appstore.

Taal met Sjors

In deze app kunt u oefenen met het oefenen van flitsen van woorden. Voor € 1,99 zijn ook de volgende onderdelen beschikbaar in de appstore: spellen, controleren of het woord juist gespeld is en welke letter hoor je?

Squla

Via https://www.squla.nl/apps kan Squla gratis worden gedownload. Kinderen in groep 1 t/m 8 spelen alle quizzen en games op de mobiele telefoon, ouders kunnen de voortgang van hun kind zien.De bronafbeelding bekijken

Speech Tutor Free

Mooie app om te zien en horen hoe een klank gevormd wordt.

Voor € 9,99 is de complete versie verkrijgbaar in de Appstore. In deze Free versie is alleen de /s/ beschikbaar.

 

Als de kinderen zichzelf vermaken thuis, kunt u doorwerken.

Zijn uw kinderen er ook al klaar mee om de hele dag thuis te zijn? De maatregelen die het kabinet genomen heeft zijn niet alleen ingrijpend voor u als ouder. Ook voor kinderen is het een hele uitdaging om van de ene op de andere dag thuis te zitten!

Zij zoeken naar vermaak en betrekken u hier graag in! In veel gevallen moeten ouders gewoon doorwerken vanuit huis. Hoe doet u dat zo efficiënt mogelijk met de kinderen om u heen?

Bijna alle kinderen herkennen de games van IKC onder meer vanuit supermarkten, winkels, fastfood restaurants, ziekenhuizen of vliegvelden. Onze spellen bieden kinderen naast vermaak ook een educatieve uitdaging en stimuleren de cognitieve ontwikkeling van het kind.

Met onze games zijn wij gespecialiseerd in het vermaken van kinderen in een omgeving waar ouders hun tijd en de aandacht bij wat anders willen houden dan bij hun kroost. Middels onze apps kunt u zich ook thuis focussen op datgene wat uw aandacht nodig heeft, omdat uw kinderen zichzelf vermaken.

Onze spelletjes zijn gratis te downloaden in de App Store of Google Play Store.

 

 

 

Voor meer educatieve apps kunt u terecht op www.tabletportaal.nl.