Apps

ISTO Apps

Koning Babbel 1

Deze app is gericht op de auditieve verwerking, analyse en synthese klanken.

Alpinist Babbel 1

Wanneer gebruik je welk lidwoord? Voor iedereen die dit onderdeel van de Nederlandse spelling lastig vindt, is er nu een app om te oefenen!

Roosje krijgt een pakje

Deze voorlichting- voorleesverhalen zijn ontwikkeld voor de diverse doelgroepen die baat hebben bij totale en ondersteunde communicatie (TOC). Deze app biedt een Voorlichtingsverhaaltje waaraan passende pictogrammen zijn toegevoegd. Deze toevoeging ondersteunt het begrijpen van de gesproken taal. De opzet van deze voorlichting- voorleesverhalen zijn identiek voor elk bezoek en onderscheiden zich door de uit te voeren behandeling. Hiervoor is bewust gekozen in verband met een consistente benadering.

Overige Apps

Game Train

Stap op de Game Train, reis de wereld rond en speel 12 educatieve games.

Orbits 101

Vlieg met jouw ruimteschip door het universum en ontwijk de planeten. Download deze game gratis in de App Store of Google Play Store.

Galaxy Explorers

Ga mee op reis door de monsterwereld en kies uit 12 verschillende spellen. Download deze game gratis in de App Store of Google Play Store.

Nitrodash

Rijd met je auto door de stad en zorg dat de politie je niet te pakken krijgt! Download deze game gratis in de App Store of Google Play Store.

Absurd Free

Deze app bestaat uit grappige vertelplaten. Door de vertelplaten wordt het kind uitgedaagd te vertellen wat er niet klopt op de afbeelding.

In deze Free versie bestaat uit drie vertelplaten.

Voor € 3,99 is de complete versie verkrijgbaar in de Appstore.

Logo-art Oops

Deze app bestaat uit twee platen die het kind stimuleren om na te denken en te vertellen wat er kan gebeuren of wat er gebeurd kan zijn.

Deze app is verkrijgbaar in de Appstore. Deze Free versie bestaat uit 6 afbeeldingen. Voor € 3,99 is de complete versie beschikbaar.

HowDo Lite

Voor € 1,99 is de complete versie verkrijgbaar in de Appstore. Deze Free versie bestaat uit 9 situaties. In deze app worden door middel van duidelijke foto's en geluiden verschillende situaties (zoals honing en melk maken) vertelt.

Bitsboard

In deze app kan zowel de articulatie als de woordenschat geoefend worden. Via de app zijn gratis categorieën verkrijgbaar die vervolgens op verschillende manieren te oefenen zijn.

Deze app is gratis verkrijgbaar in de Appstore.

PlayHome Lite

In deze app kunt uw kind oefenen met de kamers en voorwerpen in en rondom het huis.

Deze Lite versie bestaat alleen uit de huiskamer en de keuken. Voor € 3,99 is de complete versie verkrijgbaar in de Appstore. Met de complete versie beschikt u ook over de badkamer, de slaapkamer en de tuin.

Associations for Kids

In deze app wordt van het kind gevraagd om linken te leggen wat er bij elkaar hoort. Een veer hoort bijvoorbeeld bij een vogel.

Deze app is gratis verkrijgbaar in de Appstore.

Banana Apps

Banana Apps heeft meerdere educatieve apps ontwikkeld. Door middel van de Banana Apps leert uw kind welke dieren en vervoersmiddelen er zijn, wat er bij elkaar hoort, welke geluiden deze maken en waar voedselproducten van worden gemaakt.

Van elke Banana App zijn Lite versies verkrijgbaar in de Appstore.

Lola's Alfabet Trein

In deze app leert uw kind het herkennen van letters (hoofdletters en kleine letters) en het leggen van letters om een woord te maken. De gratis versie beschikt alleen over het “makkelijkste” niveau. Voor € 2,99 zijn ook de niveaus “normaal” en “moeilijk verkrijgbaar in de Appstore.

Taal met Sjors

In deze app kunt u oefenen met het oefenen van flitsen van woorden. Voor € 1,99 zijn ook de volgende onderdelen beschikbaar in de appstore: spellen, controleren of het woord juist gespeld is en welke letter hoor je?

Squla

Via https://www.squla.nl/apps kan Squla gratis worden gedownload. Kinderen in groep 1 t/m 8 spelen alle quizzen en games op de mobiele telefoon, ouders kunnen de voortgang van hun kind zien.

Speech Tutor Free

Mooie app om te zien en horen hoe een klank gevormd wordt.

Voor € 9,99 is de complete versie verkrijgbaar in de Appstore. In deze Free versie is alleen de /s/ beschikbaar.

Talking Ginger

Wie kent deze kat niet? Spelenderwijs helpt deze (Engelstalige) app uw kind met taal.

Pratende aap Chimpy

Chimpy is een grappig aapje die houdt van spelen. Grijp een liaan, spring in zijn apenjungle en wordt beste vrienden met hem!

Praat tegen het aapje en hij zal alles wat je zegt herhalen met een grappige stem.

  • Speel mini spelletjes met Chimpy want hij is gek op bananen.
  • Tik op de buik van het aapje om hem te laten lachen.
  • Veeg het scherm omhoog en omlaag om te zien hoe de aap springt.
  • Por, sla of kietel het aapje om te zien wat hij nog meer kan.
Pim Pam Pet

Wie is er niet mee groot geworden? Kies een categorie, draai aan het wiel en bedenk een woord dat begint met de letter …

Leren lezen en schrijven

Een leuke en leerzame app.

Nederlands leren met Emma

Leer jonge kinderen meer dan 600 woorden in het Nederlands.