Activiteiten

Voorleesclub

Voorlezen is een zeer nuttige en boeiende activiteit voor kinderen van alle leeftijden. In groepsverband voorlezen verbetert niet alleen de taalvaardigheid, maar bevordert ook de cognitieve ontwikkeling en sociale interactie. Daarom heeft logopediepraktijk ISTO sinds 2022 een actieve voorleesclub. Door deelname aan een voorleesclub kunnen kinderen hun spreekvaardigheid, begrip en communicatieve vaardigheden verbeteren in een ondersteunende en samenwerkende omgeving. Bovendien kan de kameraadschap die binnen een voorleesclub wordt bevorderd het zelfvertrouwen en de motivatie vergroten, waardoor het voorlezen nog leuker en effectiever wordt.

Iedere zaterdag (behalve tijdens de vakanties) is er voor kinderen vanaf 4 jaar de mogelijkheid om te worden voorgelezen. Het voorlezen start om 11.00 uur en duurt tot 11.30 uur.

Kom je ook? Omdat het voorlezen op zaterdag is, graag bij de voordeur van het Waterlandhuis even aanbellen.

Een foto van Jasmina Apostolovic die aan het werken is met een vrouw.

Parkinson Behandelkoor

ISTO biedt vanuit de samenwerking logopedie en neurologie, muziektherapie middels het Parkinson- behandelkoor aan. Dit veelal als vervolg op de individuele logopedische behandeling PLVT.

Doel:

Doel is het stimuleren van de aangeleerde spreektechniek “luid en laag”. Muziektherapie helpt het door Parkinson verstoorde interne ritme te stimuleren/activeren en indien nodig te corrigeren. Daarnaast heeft muziek een positieve invloed op de cognitieve functies zoals aandacht, concentratie en motivatie. Het koor zorgt voor een veilige oefen-omgeving waarbij groepsleden elkaar op een ontspannen wijze uitdagen, stimuleren, motiveren en opbouwend corrigeren. Muziek verbindt en dit uit zich in een ontspannen prettige sfeer met veel ruimte voor spontaneïteit en interactie.

Waarom zingen?

  • Zingen is ongemerkt fitness voor je hele lijf. Onbewust train je spieren van de buik, van de ademhaling, het strottenhoofd enz.
  • Deelnemers ervaren een positief effect op het spreken.
  • Na logopedische behandelingen helpt koorzang de geleerde spreektechniek toe te passen.
  • Meedoen, meezingen en neuriën stimuleert de hersenen en het bewegen.
  • Met elkaar geluid maken, geeft verbondenheid en plezier.

U bent van harte uitgenodigd om vrijblijvend deel te nemen.

Muziek, piano en begeleiding door: mw. Carla Braan

Logopedist en Parkinsontherapeut: drs. Jasmina Apostolovic

Locatie:

Adres: Waterlandlaan 81 1441 RS Purmerend

Mobiel: 06-28533713

Datum: Elke dinsdag

Tijd: 11:00 uur

Duur: 45-50 minuten

Hanen

Met het Hanen® Ouderprogramma bieden de ISTO logopedisten persoonlijke begeleiding op maat om ouders van kinderen te helpen bij het leren communiceren en praten.

  • Het Hanen® Ouderprogramma is een cursus voor ouders van jonge kinderen met een vertraagde taalontwikkeling, taalontwikkelingsstoornis (TOS) en/of anderszins communicatieve beperking. Door praktische handvatten en meer inzicht leren ouders hoe ze hun kind in allerlei dagelijkse momenten spelenderwijs kunnen helpen communiceren.
Wat zijn de Hanen® Ouderprogramma’s? - NVLF