Educatieve Apps

Voor meer educatieve apps kunt u terecht op www.tabletportaal.nl.

Speech Tutor Free

Mooie app om te zien en horen hoe een klank gevormd wordt.

Voor € 9,99 is de complete versie verkrijgbaar in de Appstore. In deze Free versie is alleen de /s/ beschikbaar.

Absurd Free

Deze app bestaat uit grappige vertelplaten. Door de vertelplaten wordt het kind uitgedaagd te vertellen wat er niet klopt op de afbeelding.

In deze Free versie bestaat uit drie vertelplaten.

Voor € 3,99 is de complete versie verkrijgbaar in de Appstore.

Logo-art Oops

Deze app bestaat uit twee platen die het kind stimuleren om na te denken en te vertellen wat er kan gebeuren of wat er gebeurd kan zijn.

Deze app is verkrijgbaar in de Appstore. Deze Free versie bestaat uit 6 afbeeldingen. Voor € 3,99 is de complete versie beschikbaar.

HowDo Lite

Voor € 1,99 is de complete versie verkrijgbaar in de Appstore. Deze Free versie bestaat uit 9 situaties. In deze app worden door middel van duidelijke foto’s en geluiden verschillende situaties (zoals honing en melk maken) vertelt.

Bitsboard

In deze app kan zowel de articulatie als de woordenschat geoefend worden. Via de app zijn gratis categorieën verkrijgbaar die vervolgens op verschillende manieren te oefenen zijn.

Deze app is gratis verkrijgbaar in de Appstore.

PlayHome Lite

In deze app kunt uw kind oefenen met de kamers en voorwerpen in en rondom het huis.

Deze Lite versie bestaat alleen uit de huiskamer en de keuken. Voor € 3,99 is de complete versie verkrijgbaar in de Appstore. Met de complete versie beschikt u ook over de badkamer, de slaapkamer en de tuin.

Associations for Kids

In deze app wordt van het kind gevraagd om linken te leggen wat er bij elkaar hoort. Een veer hoort bijvoorbeeld bij een vogel.

Deze app is gratis verkrijgbaar in de Appstore.

Banana Apps

Banana Apps heeft meerdere educatieve apps ontwikkeld.Door middel van de Banana Apps leert uw kind welke dieren en vervoersmiddelen er zijn, wat er bij elkaar hoort, welke geluiden deze maken en waar voedselproducten van worden gemaakt.

Van elke Banana App zijn Lite versies verkrijgbaar in de Appstore.

Lola’s Alfabet Trein

In deze app leert uw kind het herkennen van letters (hoofdletters en kleine letters) en het leggen van letters om een woord te maken. De gratis versie beschikt alleen over het “makkelijkste” niveau. Voor € 2,99 zijn ook de niveaus “normaal” en “moeilijk verkrijgbaar in de Appstore.

Taal met Sjors

In deze app kunt u oefenen met het oefenen van flitsen van woorden. Voor € 1,99 zijn ook de volgende onderdelen beschikbaar in de appstore: spellen, controleren of het woord juist gespeld is en welke letter hoor je?

TaalExtra

Met TaalExtra https://www.squla.nl/taalextra van Squla leren kinderen beter lezen en spellen. De spellen zijn gebaseerd op de behandeling die kinderen met dyslexie krijgen.

 De bronafbeelding bekijken

Via https://www.squla.nl/apps kan Squla gratis worden gedownload. Kinderen in groep 1 t/m 8 spelen alle quizzen en games op de mobiele telefoon, ouders kunnen de voortgang van hun kind zien.