Even voorstellen

 

Binnen logopediepraktijk ISTO is een team van in totaal 5 logopedisten werkzaam.

Alle logopedisten zijn geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici, zijn lid van de NVLF en hebben regematig een bijeenkomst van de kwaliteitskring.

Als logopedisten vinden wij het belangrijk dat u zich welkom voelt in onze praktijk, dat wij de best mogelijke zorg leveren aan u/ uw kind en dat u tevreden naar huis gaat.

Jasmina Apostolovic

Jasmina Apostolovic
Opleiding   Logopedie en Linguistiek
Logopedist sinds   1989
Specialisme   Parkinson, MDTP, FEES, Afasie, Neurologie, MIME, Stemtherapie, LAX-VOX
Wekelijkse aanwezigheid   Maandag, Dinsdag, Woensdag, Donderdag, Vrijdag en Zaterdag

Jasmina Apostolovic is sinds 1989 afgestudeerd als logopediste en linguïst. Na het afronden van haar studies heeft zij werkervaring opgedaan in een logopediepraktijk in Belgrado, Joegoslavië.  Later in haar carrière heeft zij gewerkt in een verzorgingstehuis in Driehuis. Door de ervaring met verschillende culturen, talen en werkplekken en door het feit dat ik zelf tweetalig is, heeft zij een brede kijk op het vak ontwikkeld.  

Sinds 2009 is Jasmina praktijkhouder van logopediepraktijk ISTO.  Haar affiniteit ligt met name op het gebied van neurologische aandoeningen. Daarom heeft zij zich laten registreren als Afasie-, Mime- en Parkinson-therapeut.  Hierdoor behandelt zij veel volwassenen die als gevolg van bijvoorbeeld een neurologische aandoening, moeite hebben met spreken, onthouden, het vinden van woorden, het begrijpen van gesproken tekst en/of communiceren.  Maar ook behandelt zij veel (tweetalige)kinderen en volwassenen die moeite ondervinden op het gebied van taal, spraak, stem, slikken, eten en drinken & communiceren.

Naast haar werk als logopediste/praktijkhouder bij ISTO, werkt zij momenteel bij de Hartekamp groep als logopediste. Hier onderzoekt en behandelt zij kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking, waarbij zij problemen in de communicatie, het gehoor, en het eten en drinken voorkomt dan wel verhelpt.

 

Jasmina is lid van:

·       Beroepsvereniging van klinische linguïsten VKL

·       Vereniging van Anela (Nederlandse Vereniging voor Toegepaste Taalwetenschap)

·       Vereniging WAP (Werkverband Amsterdamse Psycholinguïsten)

·       UvA- Alumni

·       Algemene Vereniging Taalwetenschap Utrecht

Eugenie de Bruijn

Eugenie de Bruijn
Opleiding   Logopedie
Logopedist sinds   2014
Specialisme   PROMPT, HANEN-Therapeut, ASS (autisme), OMFT
Wekelijkse aanwezigheid   Maandag, Dinsdag, Woensdag en Donderdag

 

Eugenie heeft de opleiding HBO Logopedie gevold aan de Hogeschool Rotterdam en is in 2014 afgestudeerd. Na haar opleiding is Eugenie in mei 2014 met veel plezier komen werken bij Logopediepraktijk ISTO.

Binnen de logopediepraktijk behandelt Eugenie veel (jonge) kinderen met spraak- en taalproblemen, woordvindingsproblemen, werk- en luisterhouding en afwijkende mondgewoonten. Afwijkende mondgewoonten zijn onder andere: openmondgedrag, verkeerd slikken en duimen/ spenen. Regelmatig worden kinderen door de tandarts of orthodontist doorverwezen, omdat het afwijkende mondgedrag de stand van de tanden (negatief) beïnvloed. Door middel van OMFT (Oromyofunctionele therapie) worden de afwijkende mondgewoonten afgeleerd, zodat het evenwicht in de mond wordt herstelt.

De afgelopen jaren heeft Eugenie zich gespecialiseerd in het behandelen van afwijkende mondgewoonten (OMFT) en het behandelen van spraak- en taalproblemen bij (zeer) jonge kinderen. Hiervoor heeft Eugenie de cursussen PROMPT en HANEN gevolgd. PROMPT is een bewezen techniek die het kind door middel van tactiele input op articulatiegebied helpt te ontwikkelen. Het mooie van deze methode is dat het kind nu niet alleen ziet en hoort hoe de klank gemaakt moet worden, maar deze nu ook zelf kan voelen. In veel gevallen is er dan ook al snel resultaat te horen in de uitspraak van het kind. 

Bij HANEN worden ouders van zeer jonge kinderen die nog niet of nauwelijks spreken, door middel van video-interactie begeleid in het op een speelse manier stimuleren van de taalontwikkeling bij hun eigen zoon of dochter.

 

Naast het werk in de logopediepraktijk is Eugenie tot het eind werkzaam geweest bij Stichting Sam, deze stichting verzorgde dolfijnentherapie voor kinderen met een ontwikkelingsachterstand binnen het Dolfinarium Harderwijk.

 

Marit van der Horst

Marit van der Horst
Logopedist sinds   2016
Specialisme   Gebarentaal, Myofunctionele therapie
Wekelijkse aanwezigheid   maandag, dinsdag en vrijdag

Marit van der Horst heeft haar logopedieopleiding gevolgd aan de Hogeschool van Utrecht, waarna zij haar bachelorsdiploma op 13 juli 2016 in ontvangst heeft mogen nemen. Sinds November 2016 heeft zij zich als logopediste mogen aansluiten bij het team van logopediepraktijk ISTO.

Tijdens haar opleiding heeft zij ervaring opgedaan in het speciaal onderwijs (cluster 2 en 4) en in de vrije vestiging als allround logopedist. Hier heeft zij zowel kinderen als volwassenen behandeld en behandelingen mogen uitvoeren rondom taal- en spraakstoornissen , fonetische en fonologische articulatiestoornissen, vloeiendheidsstoornissen, afwijkende mondgewoonten, stemklachten, en gedragsproblematiek. In 2015 heeft zij een half jaar Nederlandse Gebarentaal gevolgd. 

 

Franziska Josepha Krauspe

Franziska Josepha Krauspe
Logopedist sinds   2016
Wekelijkse aanwezigheid   Dinsdag, Woensdag, Vrijdag

Franziska is sinds juli 2016 afgestudeerd aan de Hanze Hogeschool Groningen. Sinds november 2016 werkt zij met hart voor het vak  binnen Logopediepraktijk ISTO. Tijdens haar opleiding is zij opgeleid tot allround logopedist die ervaring heeft opgedaan in het behandelen van zowel kinderen als volwassenen.Naast het werk in Purmerend is zij ook werkzaam in een praktijk in Amsterdam Noord waar  zij als logopediste veel met meertalige kinderen werkt.

Jisca Bontekoe

Jisca Bontekoe
Logopedist sinds   2013
Specialisme   Afwijkende mondgewoonten, eet- en drinkproblemen bij jonge kinderen, LAX VOX, communicatie problemen bij dementie
Wekelijkse aanwezigheid   dinsdag, donderdag en vrijdag

Jisca Bontekoe heeft haar opleiding gevolgd aan de Hanze Hogeschool van Groningen. Ze heeft stagegelopen op een praktijk en in een verpleeghuis. Na haar afstuderen in september 2013 is ze gaan werken als allround logopedist op verschillende praktijken. 

Sinds augustus 2017 is ze werkzaam bij het team van ISTO. 

Tijdens haar afstuderen heeft Jisca zich gespecialiseerd in communicatieproblemen bij dementie. Toen ze ging werken heeft ze ervaring opgedaan in het behandelen van verschillende doelgroepen en diverse hulpvragen. Ze heeft o.a. vaak te maken gehad met kinderen die meertalig of anderstalig worden opgevoed, articulatieproblemen, afwijkend mondgedrag en stemproblemen bij zowel kinderen als volwassenen. Daarnaast heeft ze cursus gevolgd op het gebied van afwijkend mondgedrag (OMFT) en eet- en drinkproblemen bij jonge kinderen (de eerste hapjes) en de behandelmethode LAX VOX bij stemklachten. 

 

Gabriƫlle Broertjes

Gabriƫlle Broertjes
Wekelijkse aanwezigheid   Maandag,Dinsdag, Donderdag, Vrijdag

Mijn naam is Gabriëlle Broertjes. Ik ben laatstejaars logopediestudent aan de Hogeschool van Utrecht. Gedurende de periode van september 2017 tot en met januari 2018 loop ik stage bij logopediepraktijk ISTO.

In eerdere stages heb ik ervaring opgedaan met het behandelen van kinderen op reguliere-, SBO- en cluster-2 scholen. Verder heb ik tijdens stages met kinderen en volwassenen met stem, spraak en taalproblemen in vrije vestigingen gewerkt. In 2015 heb ik gedurende een half jaar de minor Nederlandse Gebarentaal gevolgd. Tijdens deze stage wil ik meer ervaring op te doen met het onderzoeken en behandelen van cliënten met o.a. spraak, taal en stemproblemen. 

Sylvia Bruijn

Sylvia Bruijn
Wekelijkse aanwezigheid   Maandag, Donderdag ochtend

Mijn naam is Sylvia Bruijn

Na het behalen van mijn SPW4-jeugdzorg diploma ben ik werkzaam geweest bij een Kinderopvangorganisatie. Ook heb ik mijn diploma behaald voor het toepassen van kindercoaching.


Sinds 1 juli ben ik in dienst als allround medewerker bij ISTO. Mijn taken bestaan vooral uit het ondersteunen van de logopedisten en de directie. Het werk is erg interessant en afwisselend. Het éne moment verricht ik administratief werk en het volgende moment ben ik creatief bezig.

Als vrijwilliger ben ik ook verbonden aan ISTO. In deze rol lees ik voor aan kinderen met als doel de woordkennis te verbeteren. Ook help ik volwassenen bij de Nederlandse taal d.m.v in niveau variërende verhaaltjes lezen en oefeningen maken. Ook het Nederlands spreken krijgt hierin veel aandacht.

Jasmijn van Beusekom

Jasmijn van Beusekom
Wekelijkse aanwezigheid   Maandag, Dinsdag, Woensdag, Donderdag, Vrijdag

Jasmijn heeft altijd interesse gehad in plannen, organiseren en houdt van afwisseling. Dit was een goede match met de dynamische sfeer binnen ISTO. Zij is werkzaam als administratief medewerker en houdt zich bezig met een divers scala aan activiteiten om de logopedisten heen.

 

Vanaf 1 september 2016 is Jasmijn werkzaam bij ISTO. Haar kernactiviteiten zijn Arbo-coördinator en Personeelsadministratie.

lid van de NVLFISTO_logo_20.png

 

                    Logopediepraktijk ISTO 

Waterlandlaan 81, 1441 RS Purmerend                          

06-2853 3713 / 06-1267 2654                          

info@logopedieneurologie.nl